Jaume Cabré, Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català

L’escriptor Jaume Cabré considera una conquesta que els lectors espanyols ja no tinguin reticències en llegir autors catalans. L’autor català més traduït assegura que després d’aquests moments de “patacades institucionals” entre governs, arribarà la calma. L’escriptor i guionista rep demà el Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català. És el 21è que s’atorga. Avui ha atès als mitjans de comunicació.

L’escriptor Jaume Cabré reconeix resignat i amb sentit de l’humor que rep el premi trajectòria perquè s’ha fet gran. Diu que gràcies a la feina dels traductors juga a casa arreu del món perquè un lector de Crackòvia sent el mateix que un de Torrelles de Llobregat.

Cabré ha assegurat que la Fira de Frankfurt de fa deu anys el va catapultar i que a partir de llavors ja no cal explicar què és Catalunya ni la literatura catalana. L’autor de Les veus del Pamano ha qualificat de conquesta col·lectiva el fet que el lector espanyol ja no tingui reticències a llegir autors catalans.

Respecte el procés, Cabré considera que després de les “patacades” institucionals d’ara, vindrà la calma. Demà al vespre Cabré rebrà el Premi Trajectòria a la plaça de la Catedral, a Barcelona.