Jaume Cabré rep el Premi Nacional de Cultura 2019

Sota la presidència de Quim Torra, el reestrenat Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat ha estat l’escenari del lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2019. Entre d’altres guardonats, els premis han reconegut l’escriptor matadeperenc Jaume Cabré.

Nascut a Barcelona, però resident a Matadepera des de fa molts any, Jaume Cabré és autor de títols com “Senyoria” (1991), “L’ombra de l’eunuc” (1996), “El sentit de la ficció” (1999), “Les veus del Pamano” (2004) i “Jo confesso” (2011), la seva obra més aplaudida i traduïda. Darrerament ha publicat “Tres assaigs” (Proa, 2019).

Juntament amb Cabré també han estat premiats l’editora i traductora Maria Bohigas, la cuinera Carme Ruscalleda, la compositora i intèrpret Clara Peya, l’artista Josep Ponsatí i la historiadora de l’art Josefina Matamoros.

Els Premis Nacionals de Cultura fa 44 anys que s’atorguen, i per onzè any consecutiu són concedits pel Consell Nacional de la Cultura, el CoNCA. En els premiats d’enguany han clonfluit ‘l’excel·lència i la innovació, així com una visió integral del territori i una àmplia representació generacional, segons el mateix CoNCA.

Els guardons tenen l’objectiu de reconèixer figures i entitats que contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, per la tasca intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.