Jaume Leiva afronta a València la marató més exigent amb el premi de la classificació olímpica

Aquest diumenge se celebra la Marató de València, prova en la qual molts atletes procedents de diferents països buscaran les mínimes per als Jocs Olímpics de Tòquio. Són molts els corredors espanyols que han marcat en vermell en el calendari aquest 1 de desembre, ja que el circuit de 42 quilòmetres és propici per aconseguir un temps de 2 hores, 11 minuts i 30 segons, la marca que exigeix la Federació Internacional per disputar la cita olímpica.

Jaume Leiva aspira a formar part de l’equip maratonià a Tòquio. L’egarenc arriba en un bon moment de forma, però és conscient que la competència és màxima. L’estratègia de Leiva a València serà conservadora. Amb gran part de l’elit mundial disputant la prova, les opcions passen per arribar bé als últims quilòmetres.

Tant si aconsegueix mínima olímpica com no, l’atleta terrassenc afronta als seus 36 anys un 2020 il•lusionant i exigent alhora. Correrà el Campionat d’Espanya de Mitja Marató, que tindrà lloc al febrer a Sagunt, amb l’objectiu de buscar una de les cinc places reservades per a l’equip espanyol que competeixi al Mundial de la distància. La cita és a Polònia a finals de març i, al juny, hi ha l’Europeu de París, un altre dels campionats als que aspira a disputar Leiva. El 2019, però, el tancarà corrent els 10 quilòmetres de Lanzarote, el 8 de desembre, i la Sant Silvestre de Badalona.