Jaume Leiva: “Al Mundial, intentaré rebaixar la meva marca i quedar entre els millors atletes europeus”

Dissabte serà un gran dia per a Jaume Leiva. Correrà a València el seu segon Mundial de Mitja Marató com a integrant de la selecció espanyola, després d’aconseguir el bitllet al passat Campionat d’Espanya celebrat a Melilla. Davant la impossibilitat de lluitar contra els atletes africans, l’egarenc, que ja es troba a València, vol demostrar el seu gran moment de forma.

Però les hores prèvies al Mundial han estat marcades per la possibilitat que Leiva quedés fora per un error incomprensible de la Federació Espanyola. Segons la normativa de la Federació Internacional, l’equip espanyol només podia estar integrat per 10 atletes, cinc nois i cinc noies, i n’havien seleccionat 12. Leiva i la resta d’atletes que van aconseguir la mínima al Campionat d’Espanya es mantenen i, com Ayad Lamdassem té la millor marca de l’any, qui n’ha quedat fora és Carles Castillejo, que havia aconseguit la mínima a la Marató de Sevilla.

Davant d’aquesta situació, el barceloní s’havia proposat córrer la Mass Race, la prova popular del Mundial, però la reglamentació de la Internacional tampoc ho permet al tenir una marca d’elit. Tot plegat un seguit de despropòsits que ha provocat que Castillejo hagi mostrat la seva indignació al seu Facebook.

Després de València, Leiva disputarà la Marató de Milà, el proper 8 d’abril, amb l’objectiu d’aconseguir la mínima per a l’Europeu de la distància, que tindrà lloc a l’agost a Berlín. I és que el seu gran somni passa per Tòquio 2020.