Jaume Leiva: “Em trobo bé i crec que puc tornar a lluitar per entrar en un Campionat del Món”

Jaume Leiva té per endavant una temporada il•lusionant. Els seus objectius més immediats passen per tornar a ser internacional i participar de nou en un Mundial. El següent és a l’octubre del 2019 a Doha, al Qatar. Per començar bé tant física com mentalment, l’atleta egarenc, de 35 anys, ha canviat d’aires aquest estiu i ha fet la pretemporada a terres noruegues.

La Mitja Marató de València, el 28 d’octubre, serà el primer repte esportiu per a Leiva, amb la finalitat de rebaixar la seva  marca. El 4 de novembre participarà a la Cursa de les Ciutats de Terrassa i una setmana més tard no faltarà a la seva cita amb la Behobia. Al desembre correrà els 10 quilòmetres de la Marató de Lanzarote i la San Silvestre Barcelonesa per afrontar un inici d’any exigent.

El 20 de gener farà la Mitja Marató de Castelló, descartant així la seva participació a la Mitja de Terrassa. Aquesta cursa servirà de test per afrontar la Marató de Sevilla, el 17 de febrer, amb l’objectiu de fer mínima per al Mundial. La seva mirada també està posada als Jocs de Tòquio, que podrien ser un punt decisiu en la seva trajectòria professional.

El 31 de març l’egarenc serà un dels favorits a l’or al Campionat d’Espanya de Mitja Marató. I és que aquesta prova es disputarà a Sant Cugat en un circuit que coneix perfectament.