Jaume Leiva: “He gaudit aquests anys, però toca prioritzar la salut”

Jaume Leiva posa punt final a 23 anys de carrera professional en el món de l’atletisme. Aquest dimarts ha anunciat la seva retirada de l’alt rendiment, forçat per una nova lesió al maluc que l’ha impedit tornar a córrer des que ho fes en la darrera edició de la Behobia Sant Sebastián del passat mes de novembre.

Als 38 anys Leiva s’acomiadarà on va començar, a la cursa de la Festa Major de Terrassa. Per això ha fet una crida perquè el proper 2 de juliol, tots els seus amics, simpatitzants i també rivals d’aquest anys l’acompanyin en la prova de cinc quilòmetres.

L’atleta terrassenc no abandonarà l’esport, ja que, un cop es recuperi de les molèsties, l’objectiu és participar a nivell amateur en curses populars i triatlons. Professionalment Leiva seguirà entrenant el seu grup d’atletes del club I Run With Leiva, que compleix deu anys i que ja compta amb 120 corredors. Ho compaginarà amb la seva tasca d’entrenador personal d’atletes més populars i també vol impulsar una escola d’atletisme per als més petits.

La darrera oferta que li ha arribat és l’organització i direcció de la cursa SB Hotels Tarragona 10k, que tindrà lloc l’11 de juny. Leiva ha tingut paraules d’agraïment per a qui ha estat el seu entrenador al llarg d’aquests 23 anys, el veterà Domingo López.

https://terrassadigital.cat/wp-content/uploads/2022/05/jaume-leiva-es-retira-2-e1652777050805.jpg

Un referent de l’atletisme egarenc

Jaume Leiva va començar a destacar en l’atletisme local guanyant les curses de Festa Major i també les primeres edicions de la Santi Centelles, la germana petita de la Mitja de Terrassa, i algunes de les més reconegudes Sant Silvetre. Fins que va donar el salt a la distància dels 21 quilòmetres, posicionant-se ja entre els primers classificats.

No s’hi dedicava professionalment, perquè ho combinava amb la feina d’entrenador personal al Terrassasports, fins que hi va apostar plenament. El seu primer gran èxit va arribar amb el títol de campió d’Espanya de Mitja Marató el 2012, que li va obrir les portes a la internacionalitat, any en què també s’imposa en la Behobia Sant Sebastián, una de les curses més exigents i prestigioses a nivell estatal.

Un any després, però, l’egarenc ha de passar pel quiròfan i s’està dos anys sense competir. Però torna al seu millor nivell. El 2015 finalitza segon a la Behobia i l’edició del 2018 es fa amb el triomf en un any on aconsegueix la seva plusmarca personal en la Mitja de València i finalitza tercer al Campionat d’Espanya. Èxits que no passen desapercebuts per al seleccionador, que el convoca per disputar el Mundial de la distància.

Va ser el seu darrer gran any. Tot i acabar quart en la Behobia de l’any passat, les lesions i una inoportuna pandèmia estanca definitivament un dels millors fondistes que ha donat Terrassa.