Jaume Leiva: “Si encara donen l’oportunitat, conscient que serà molt difícil, lluitaré per buscar la mínima olímpica”

Jaume Leiva és sens dubte un dels esportistes terrassencs a qui el confinament li ha condicionat molt el seu dia a dia d’entrenament. Ha passat d’acumular quilòmetres i quilòmetres a les cames per Terrassa i pel Parc Fluvial del Besòs a haver d’adaptar casa seva per mantenir un mínim de forma. Però com s’ho fa un maratonià per no perdre el treball realitzat durant la temporada?

A hores d’ara cap esportista d’alt rendiment pot posar-se reptes a curt termini, ja que tot dependrà de quan les autoritats aixequin el veto i tot torni mica en mica a la normalitat. Leiva es posa com a data passat l’estiu per tornar a agafar un nivell òptim de forma i afrontar de nou una marató.

Tot i intentar-ho, l’atleta terrassenc no té mínima per a Tòquio. L’aplaçament de la cita olímpica al 2021, però, li dóna una segona oportunitat. Ho vol aprofitar en la recta final de la seva carrera esportiva.

Més enllà de la vessant esportiva, Leiva demana seny i que tothom es quedi a casa fins que s’acabi aquesta situació d’excepcionalitat. La seva parella és infermera i viu de prop el dia a dia d’un col·lectiu que està en primera fila per combatre aquesta pandèmia.