Lluc Casares

Jaume Llombart Sextet i Benjamin Trio, a la Nova Jazz Cava

Doble cartell d’altura aquest cap de setmana a la Nova Jazz Cava. Divendres a la nit (22h) hi actuarà el Jaume Llombart Sextet. Lombart està interessat en llenguatges poc convencionals i en formes de compondre lligades a la investigació en l’univers del jazz d’avantguarda. El seu actual sextet n’és un bon exemple, una banda que respon a les inquietuds del seu líder i intenta sortir de formes preestablertes per buscar un acostament més espontani i creatiu al fet musical.

En una barreja d’influències, amb arrels al jazz i la música clàssica, Llombart explora, a través de peces originals i d’arranjaments de melodies populars del jazz o altres estils, les possibilitats que aquesta formació li ofereix.

Jaumellombart21

Dissabte serà el torn de Benjamín León Trio (22h). La tradició iniciada a la dècada dels 60’s del trio d’orgue amb la instrumentació clàssica d’orgue, bateria i guitarra, és ben viva al panorama jazzístic actual i una molt bona mostra n’és la formació liderada pel músic i mestre indiscutible de l’orgue Benjamín León.

Impressionat pel seu col·lega d’instrument Lou Bennett i perTete Montoliu, ja als anys 70’s, des d’aleshores la seva ha estat una vida dedicada a la música i, especialment, al jazz.

Natural d’Écija i resident a Catalunya, Benjamín León és un organista íntegre i un dels especialistes destacats en l’ús de la secció de greus d’un instrument del qual treu el màxim profit. Figuraa la “Gran Enciclopedia del Jazz Sarpe” com el millor organista de jazz d’Espanya i un dels millors d’Europa i compta amb una trajectòria brillant on destaca, a banda del lideratge dels seus projectes, la col.laboració amb figures internacionals de la volada del trombonista Gene “Mighty Flea” Conners, la cantant Carrie Smith o l’organista Wild Bill Davis.

Es presenta de nou a Terrassa acompanyat pel baterista egarenc Adrià Font, un dels pioners en actiu de l’efervescent escena jazzística a la ciutat i vinculat a l’organització Jazz Terrassa des de pràcticament els seus inicis. Junts han lliurat mil batalles a clubs d’arreu de la Península.

S’uneix a aquest fantàstic òrgan trio, l’excel.lent guitarrista de Sanlúcar de Barrameda Kike Angulo,un dels instrumentistes més sol.licitats al circuit de jazz, bebop i també com a professor qualificat de jazz en diverses modalitats.

L’aperitiu el donarà dijous (a les 21h) el quartet The Washingtonians, encapçalat pel saxo tenor de Lluc Casares.

Lluc Casares