Jesús Viñas, nou president del Consell Escolar de Catalunya

El Govern ha nomenat Jesús Viñas com a nou membre de la Permanent del Consell Escolar de Catalunya (CEC) en qualitat de personalitat de prestigi en el camp de l’educació.

Viñas substitueix Anna Simó, que havia estat presidenta del CEC des de l’any 2018. El càrrec de president del Consell Escolar de Catalunya és honorífic i sense retribució.

Nascut a Manresa l’any 1953, Viñas és llicenciat en Psicologia i compta amb un màster en avaluació de centres educatius. Disposa d’una àmplia experiència en l’àmbit educatiu i des del 2018 ocupava el càrrec de director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.

El nou president del CEC s’ha dedicat a la docència de l’ensenyament no universitari de primària i secundària durant deu cursos, exercint la direcció del centre durant dos cursos. Ha estat coordinador del Centre de Recursos Pedagògics de Terrassa durant tres anys, inspector d’Educació durant 25 anys i subdirector general de la Inspecció Educativa de Catalunya de 2003 a 2007. En l’àmbit universitari, ha exercit la docència com a professor associat durant 17 cursos a les Facultats de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona.

Viñas ha estat actiu en els Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, ha estat soci fundador de l’Associació de mestres Alexandre Galí de Terrassa i vicepresident durant dos anys de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. També ha estat col·laborador en la organització d’Escoles d’Estiu i és col·laborador habitual de la Fundació Bofill.