Joan Ignasi Elena: “Terrassa és una ciutat segura”

Terrassa és una ciutat segura amb un índex delictiu per sota de la mitjana catalana. És el missatge de tranquil·litat que han volgut transmetre el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, després de la Junta de Seguretat Local celebrada aquest divendres al migdia. Un cop signat el llibre d’Honor de l’Ajuntament, el conseller Elena ha estat el convidat d’excepció d’una reunió que ha servit per actualitzar el Conveni de Coordinació i Col·laboració en matèria de Seguretat Pública i Policia entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament de Terrassa. Malgrat Terrassa té una taxa de 50’2 delictes per cada 1.000 habitants, per sota dels 61’6 de la mitjana catalana, Elena ha destacat la necessitat de continuar dedicant mitjans en matèria de seguretat.

Jordi Ballart ha insistit en els bons indicatius de la ciutat pel que fa a seguretat i ha posat èmfasi en la incorporació constant de nous agents a la Policia Municipal des de l’inici de mandat. L’objectiu del govern municipal és arribar a un total de 300 efectius l’any vinent per continuar desplegant el model de policia de barri.

A aquest increment d’efectius de la Policia Municipal s’hi afegeix que en els darrers dos anys els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa han sumat 31 nous agents, un increment del 25’2% de la plantilla que s’ha dedicat majoritàriament a l’àrea de seguretat ciutadana.

Segons les dades presentades a la Junta de Seguretat Local, a Terrassa han augmentat les detencions alhora que han disminuït els delictes. Prenent com a referència l’any 2019, abans de la pandèmia, l’augment dels arrestos a la ciutat és de l’11’1%, mentre que la disminució dels furts ha estat del 9’4% i el dels robatoris amb força del 4’8%.

Tant l’alcalde com el conseller han tingut bones paraules l’un per l’altre: mentre que Ballart ha celebrat la proximitat d’un conseller que abans havia estat alcalde, Elena ha agraït el compromís ferm de la ciutat en matèria de seguretat.

Abans d’arribar a l’Ajuntament, Joan Ignasi Elena, actualment conseller per Esquerra Republicana, ha mantingut una trobada amb la portaveu d’aquest partit al ple municipal, Ona Martínez.