Joan Salinas i Carles Jiménez guanyen la ressucitada Pujada a La Mata

Diumenge es va celebrar la prova automobilística Pujada a La Mata, que enceta els actes del 50è aniversari de l’Escuderia Motor Atlètic Terrassa Hockey Club. Des de la dècada dels 70 que no s’organitzava aquesta clàssica, tot i que aquest cop es tractava d’una prova de regularitat de cotxes clàssics enlloc d’una de velocitat on per aquella època també s’incloïen motos.

Un total de 47 equips es van inscriure, exhibint aquestes peces de museu de quatre rodes construïts entre els anys 1947 i 1991 i distribuïts en tres categories segons l’antiguitat. Can Salas va ser l’escenari de la sortida i de l’arribada d’un recorregut de 67 quilòmetres amb tres trams cronometrats, amb sistema de control de temps per GPS, i que ha passat per diferents municipis que envolten el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac com Matadepera, Mura, Talamanca, Navarcles i Monistrol de Calders.

Joan Salinas i Carles Jiménez es van endur el triomf en la categoria absoluta i Clàssics amb un Ford Escort MK1 RS200. La parella formada per Santiago Saltó i Maria Herrero es va imposar en l’apartat d’Històrics amb un Seat 124, mentre que Juanjo Marrero i Cristian Gascon es van endur la victòria en la categoria Youngtimers amb un VW Golf GTI.

La celebració del 50è aniversari de la secció de motor de l’Atlètic tindrà continuïtat al desembre, amb una exposició sobre la història de l’escuderia que es podrà visitar a Can Salas fins el març. També als terrenys del club, de cara al gener, s’inaugurarà una escultura commemorativa, tot i que l’objectiu dels seus responsables és organitzar més actes de tipus esportiu al llarg de l’any vinent.