Jon Tugores aterra amb les seves fotografies aèries al Centre Cultural

Jon Tugores és arquitecte amb estudi a Terrassa, pilot de línies aèries, professor universitari i fotògraf. Quatre disciplines que barreja en la defensa i promoció de la hipertecnologia com a solució mediambiental. Ara aterra al Centre Cultural amb una mostra de fotografies aèries. A ATMOS-FEAR, Tugores reflexiona sobre la relació entre ciutat i mediambient a través de la seva càmera que recórrer el cel d’Europa.

ATMOS-FEAR és una exposició d’esperit crític que connecta la natura, l’urbanisme, la pintura, el disseny, l’arquitectura, l’art i la cultura poètica. Una interpretació personal del territori que integra l’atmosfera, l’energia i la contaminació amb el seu potencial transformador. Les fotografies de la col·lecció Abstraccions, integrada a la mostra, estant fetes des d’una nau amb moviment i amb diferents tipus de càmeres.

Tugores, que també assessora l’Ajuntament pel desenvolupament de la ciutat, reflexiona sobre Terrassa i el seu compromís amb la natura davant l’imminent canvi climàtic. Algunes de les fotografies de la mostra, que després recorrerà Europa, aniran a l’edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia d’aquest any, una proposta radical que implica a urbanistes i arquitectes en el redisseny de les ciutats.

ATMOS-FEAR compta amb un programa pedagògic per a les escoles i anirà acompanyada de dues taules rodones el 15 d’abril i el 27 de maig. Abans de recórrer Europa, l’exposició es pot veure fins al 27 de juny al Centre Cultural.