Jordi Ballart abordarà la segona gran transformació urbanística de la ciutat en aquest mandat

Que en els propers 4 anys Terrassa visqui una segona gran transformació urbanística (la primera va ser abans i durant els Jocs Olímpics del 1992) i es recuperi l’orgull de ciutat.

És el gran repte que l’alcalde, Jordi Ballart, voldria portar a terme al llarg del mandat que acaba de començar. Ho ha dit aquest matí al programa El Submarí de la Ràdio Municipal, conduït per Mariona Tomàs.

Per aconseguir aquesta transformació de l’espai públic del segle XXI és necessari, diu, combatre les barreres de les rieres per relligar la ciutat i col•locar tots els barris dins la primera categoria.

Les primeres passes del nou govern bipartit (un cop conegut el cartipàs) és abordar l’estructura tècnica de l’Ajuntament que es podria conèixer abans de l’estiu. La data límit per presentar el Pla de Mandat és el 26 de setembre.

Ballart ha desgranat els secrets de l’èxit de la seva candidatura en les passades eleccions: la proximitat i el terrassenquisme, són dos valors que tindran continuïtat. Així, al setembre s’incorporaran 15 nous agents municipals i es recuperarà la figura de la policia de barri. També s’estudiaran diferents sistemes de recollida d’escombraries en funció de la tipologia de cada zona (el porta a porta s’instauraria en els barris de menor densitat demogràfica, per exemple) i, si és viable, els autobusos es municipalitzaran.