Jordi Ballart: “Comptem amb el talent i la innovació de la UPC per fer una ciutat millor”

Per cada 100 euros de finançament, la Universitat Politècnica de Catalunya en retorna 600 a la societat. Són les dades d’un estudi presentat aquest matí en una jornada amb els alcaldes i alcaldesses de 7 ciutats on hi ha presència de la UPC. Entre ells, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

L’estudi també destaca que la UPC va generar al 2019, 1.050 milions d’euros de facturació total a Catalunya o que l’activitat de la universitat crea o manté més de 10.300 llocs de treball.

Segons aquest document, la Politècnica està compromesa amb el territori on s’estableix retornant beneficis econòmics i coneixement. En aquest sentit, Ballart ha explicat que fa més d’un segle que hi ha universitat a Terrassa i que compten amb el seu talent i innovació per construir una ciutat millor.

La jornada titulada, «50 anys transformant el territori: impacte econòmic i social sobre les ciutats UPC» s’ha celebrat a l’auditori de l’edifici Vèrtex, a Barcelona i ha servit per presentar l’informe «Impacte econòmic i retorn social de la UPC. Any 2019» elaborat per un equip dirigit per Jordi Suriñach, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona.

A banda de Terrassa,  les altres ciutats que tenen campus de la UPC són: Barcelona, Sant Cugat, Manresa, Castelldefels, Vilanova i la Geltrú i Sant Adrià del Besòs. En la seva intervenció, l’alcalde Ballart ha destacat el fet que Terrassa sigui el segon campus universitari urbà de Catalunya, alhora que ha definit el lligam universitat-ciutat com un model molt consolidat i ha afirmat que es treballa per aprofundir en totes les possibilitats de treballar en xarxa.

Ballart Upc 50 2Ballart Upc 50Ballart Upc 3

 

50 Anys Upc 4 50 Anys Upc 3 50 Anys Upc 2 50 Anys Upc