Ballart demana claredat en les mesures de la Generalitat per fer front a la Covid

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha valorat aquest migdia les noves mesures de restricció de la mobilitat nocturna que han entrat en vigor la passada nit. La compareixença ha estat precedida d’una reunió amb el regidor de via pública, protecció civil i seguretat, Xavier Fernández i el major de la policia municipal, Antoni Flores.

Conscient que aquesta segona onada serà pitjor que la primera, Ballart ha afirmat comprendre els motius pels quals la Generalitat ha decretat el toc de queda. Però ha demanat a l’executiu català que comptin amb els ajuntaments per decidir noves normes i claredat a l’hora d’anunciar-les. Ballart es referia als anuncis que diferents consellers fan a les entrevistes en mitjans de comunicació i, concretament, al possible confinament domiciliari els caps de setmana.

L’alcalde també ha anunciat que alguns serveis municipals modificaran els seus horaris per poder cenyir-se a la norma. D’altres, els essencials, acabaran la jornada més tard.

Ballart ha destacat que l’esport demana una hora més de marge, com la cultura, per poder mantenir la programació i l’activitat.

Per la seva part, el cap de la policia municipal ha assegurat que es reforçarà el servei, sobretot a partir de les 9 del vespre, per continuar amb la tasca pedagògica però també sent més contundent amb les sancions, que ja tenen els punts localitzats on es reuneix la gent sense complir la normativa i que també hi haurà dotacions no uniformades.