Jordi Ballart pren possessió de l’alcaldia amb majoria absoluta gràcies al suport d’ERC i Junts

Jordi Ballart ha revalidat l’alcaldia amb majoria absoluta gràcies al suport de Junts per Terrassa i Esquerra Republicana de Catalunya. Un govern tripartit que ha donat el tret de sortida aquest dissabte al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa després del ple de constitució del consistori pel mandat 2023-2027, que comença amb una formació més que el darrer amb la incorporació de PP i Vox i la baixa de Ciutadans.

Una sessió que ha començat puntualment a les dotze del migdia i que ha permès prendre possessió del càrrec als 27 electes i també ha permès votar el nou alcalde. Els membres de la mesa d’edat han estat la Carlota Menéndez, com a electe amb major edat, i Javier García, com a electe de menor d’edat. Els regidors han pres possessió amb l’acte de jurament o promesa rebent la banda que els acredita de manera definitiva com a membres de la Corporació.

Un cop confirmades les 27 persones que conformen, des d’aquest dissabte, l’Ajuntament de Terrassa, s’ha procedit a la presentació de les candidatures a l’alcaldia de la ciutat, presentades per Vox, PP i Tot per Terrassa. En aquest moment s’han pogut escoltar les primeres paraules del nou mandat per part de representants de les sis formacions representades: Partit Popular; Junts per Terrassa; Esquerra Republicana de Catalunya; Vox; Partit dels Socialistes de Catalunya; i Tot per Terrassa.

El Partit Socialista, la segona força més votada, ha començat el seu torn de paraula expressant el seu rebuig al discurs d’odi d’Alícia Tomás, candidata de Vox a Terrassa. Un rebuig que també han fet palès en els seus discursos els partits de Junts, Esquerra, i Tot per Terrassa. Per la seva part, Xavi Cardona, portaveu de Tot per Terrassa, ha defensat el projecte municipalista i la confiança dipositada pels terrassencs en aquestes darreres eleccions municipals.

La votació s’ha fet de manera secreta, individual i per ordre alfabètic. Els resultats d’aquesta votació no han sorprès ningú i han confirmat que el proper alcalde és, novament, Jordi Ballart amb 15 vots a favor de la candidatura presentada per Tot per Terrassa. Eva Candela, del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha rebut 7 vots, 3 per a Alicia Tomás de Vox i 2 votacions a favor de la candidatura de Marta Giménez, del Partit Popular.

Whatsapp Image 2023 06 17 At 16.43.12

Foto: Ajuntament de Terrassa

Whatsapp Image 2023 06 17 At 16.42.50

Foto: Ajuntament de Terrassa

Un cop recomptats els vots, Jordi Ballart ha promès el càrrec després de rebre el bastó de comandament. Un cop ha finalitzat la sessió constituent, els 27 representants polítics municipals han fet la fotografia oficial d’inici de mandat.

Un inici de mandat que ha comptat amb molta expectació dins l’Ajuntament, però també a través de Canal Terrassa i del canal oficial de Youtube de l’Ajuntament. Des del Raval de Montserrat també s’ha pogut seguir la sessió en directe gràcies a la pantalla instal·lada.