Jordi Ballart: “He estat, sóc i seré l’alcalde de tothom”

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha emès aquest divendres al vespre una declaració pública en referència als fets succeïts avui al Parlament de Catalunya. En reproduïm aquí el text íntegre:

Aquest divendres, 27 d’octubre, el Parlament i la Generalitat de Catalunya han fet un pas que pot tenir conseqüències molt preocupants per al present i el futur de Catalunya i de tota la gent, tan diversa i plural, que formem aquest país.
 
La declaració unilateral d’independència obre un horitzó d’escenaris imprevisibles i constitueix un argument molt poderós per al govern de Rajoy per avalar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i provocar, a la pràctica, la suspensió de l’autogovern de Catalunya.
 
Segueixo pensant que no s’hauria d’haver arribat mai fins a aquests extrems i que la política, el diàleg i el respecte continuaran essent, en les properes setmanes, els únics instruments per buscar solucions democràtiques, dignes i raonables a aquest greu conflicte polític i institucional. La solució no es troba en l’ús o en l’abús de les lleis, la policia, la fiscalia o la justícia, sinó en la política, en el més elevat sentit de la paraula.
 
En aquest sentit, vull remarcar l’actitud de gran responsabilitat i gran dignitat que ha tingut avui al Senat l’expresident de la Generalitat, José Montilla, que amb les seves paraules i amb el seu gest ha remarcat que a Catalunya som moltes les persones que no volem ni la DUI ni el 155 i que ens neguem a resignar-nos davant una situació tan greu i preocupant com l’actual.
 
És per això que, a través d’aquesta Declaració Pública, expresso una vegada més el meu compromís personal i polític per obrir tots els espais que sigui possible a favor del diàleg, de la pau i de la recerca de solucions democràtiques. En els propers dies i setmanes, actuaré en conseqüència amb aquest compromís i buscaré el diàleg respectuós i honest amb tots els Grups Polítics Municipals, amb les entitats, associacions i institucions de la ciutat i amb tots aquells col·lectius o persones que poden contribuir a construir un camí en el qual sigui possible aturar una espiral de conseqüències i reaccions nefastes i trobar fórmules sensates per a una solució impecablement democràtica.
 
Per altra banda, el meu compromís és també defensar amb la màxima fermesa l’autogovern de Catalunya, les institucions catalanes, la llibertat d’expressió i el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a expressar les seves posicions polítiques amb llibertat i respecte, tant en el debat públic com en les mobilitzacions o a les urnes.
 
Finalment, reitero també un compromís que m’ha inspirat cada dia per afrontar la meva responsabilitat a l’Alcaldia de Terrassa. He estat, sóc i seré l’alcalde de tothom, i treballaré perquè l’Ajuntament de Terrassa continuï essent sempre la casa comuna de tots els terrassencs i terrassenques, una institució compromesa i lleial amb el nostre país i les nostres institucions i molt respectuosa amb la diversitat i pluralitat de la nostra ciutat.

 

Terrassa, 27 d’octubre de 2017
Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa