Jordi Ballart inicia amb Esquerra-Mes la ronda de contactes per formar govern

Un cop assumida la victòria electoral del nou partit Tot per Terrassa, el seu cap de llista Jordi Ballart ja estudia les opcions per gestionar la ciutat els propers 4 anys. L’exalcalde socialista, que va dimitir fa un any i mig amb l’aplicació del 155, ha de decidir si vol governar en minoria, amb 10 del 27 regidors del ple, o intentar segellar un pacte estable de govern.

De moment aquesta tarda ja fa un primer contacte amb el cap de llista d’Esquerra Republicana-MES, Isaac Albert, que amb els seus 5 regidors sumaria una còmoda majoria absoluta durant tot el mandat.

El líder de Tot per Terrassa sí que ha descartat pactar amb la seva antiga formació, el PSC que ha governat els darrers 40 anys i ara ha quedat en segona posició. Tampoc volen ajuntar-se amb Ciutadans tot i que no descarten arribar a acords puntuals amb la formació taronja.

Una altra opció de Jordi Ballart és formar govern amb els antics socis de govern de Junts per Terrassa, tot i que, en aquest cas, l’executiu sumaria 12 regidors i seguiria en minoria.