Tot Per Terrassa Programa

Jordi Ballart anuncia un gran Pacte de Ciutat per l’Habitatge Públic

L’alcalde i candidat de Tot per Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat un gran acord per l’habitatge públic. Un acord “on hi hagi participació dels moviments socials, el gremi de la construcció i els partits polítics”. Aquest Pacte de Ciutat per l’Habitatge Públic, diu, “és necessari perquè vivim en un moment on l’habitatge és un dret i no ha de ser moneda de canvi electoral.”

Ballart ha declarat que Terrassa té en marxa prop de 1.500 habitatges projectats en barris com Torre-sana. Allà hi ha previstos 202 habitatges públics amb un conveni ja signat. També ha donat valor a la col·laboració público-privada que és la que ha de donar possibilitat d’ampliar el parc d’HPO.

En aquest cas, ha destacat la recent cessió de solars per a la construcció de més de 258 habitatges a Can Colomer. També a l’AEG amb més de 300, al Vapor Gran i altres cessions per a cooperatives, entre altres. “El govern encapçalat per Tot per Terrassa ha estat un govern que ha generat oportunitats al llarg d’aquest mandat de construcció de nous habitatges. Hem comprat pisos per valor de més de 3 milions d’euros del tanteig i retracte”. La número 7 de la candidatura, Lluïsa Melgares, ha recordat que en aquest mandat s’ha aconseguit molt habitatge en règim de lloguer per a famílies vulnerables. En aquest sentit, Melgares ha valorat molt positivament l’impuls que suposarà l’acord històric del Pacte de Ciutat per l’Habitatge Públic. “Serà un abans i després,” ha sostingut.

La formació municipalista impulsarà el Pacte al llarg del primer tram del mandat. I ho farà perquè “és una necessitat imperativa que ens posem d’acord, però ho hem de fer tots els agents implicats, només així aconseguirem l’equilibri del millor model global per Terrassa.”

Tot per Terrassa proposa una radiografia que doni una imatge rigorosa de la necessitat i la possibilitat de cada sector per decidir quina ha de ser la reserva convenient.

Ballart ha posat com a exemple el futur sector de Palau Nord. Així, considera “el que serà el nou barri de Can Bosch de Basea, on està prevista una reserva del 50% d’HPO, molt per sobre del què demanen els moviments socials”. “Aquest és el nostre model, utilitzar el Pacte i no ser rígids amb percentatges que no sempre respondran a la realitat dels barris i de la ciutat, sinó anar sector per sector, promoció per promoció per a definir quina ha de ser la reserva d’HPO que necessitem,” ha declarat Ballart.