Jordi Cabrafiga, nou director general de Leitat

La junta directiva de Leitat ha anunciat aquest dimecres el nomenament de Jordi Cabrafiga com a nou director general de l’entitat, en substitució de Joan Parra, que ha tingut el càrrec de vicepresident executiu i CEO del centre fins ara.

Cabrafiga, que es va unir a Leitat el passat març com a director de Creixement Estratègic i Assumptes Governamentals, ha estat clau en impulsar el creixement de l’entitat i establir noves vies de col·laboració. Amb una àmplia experiència tant en l’àmbit públic com en el privat, Cabrafiga, enginyer informàtic de formació, ha estat vinculat a empreses com Hewlett Packard, T-Systems i Barcelona Activa.

Abans d’incorporar-se a Leitat, Cabrafiga va ocupar el càrrec de secretari general dels departaments d’Economia i Hisenda i d’Empresa i Coneixement, i ha ostentat la presidència de l’Institut Català de Finances (ICF), del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou i de Fira 2000, entre altres entitats.

D’altra banda, Joan Parra, amb una destacada formació acadèmica en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, ha liderat el Centre Tecnològic Leitat des del 2000. La seva gestió ha estat fonamental per la reorientació estratègica de l’entitat, convertint-la en un dels centres tecnològics de referència global en innovació.

Centre Tecnològic Leitat

Leitat, fundat el 1906, és reconegut pel Ministeri de Ciència i Innovació i és una de les principals entitats participants del programa Horizon 2020 i Horizon Europa de la Unió Europea. Amb un equip de més de 500 professionals, l’entitat destaca per la seva expertesa en investigació aplicada, serveis tècnics i gestió d’iniciatives tecnològiques i d’innovació. La transició en la direcció busca consolidar la seva posició com a actor clau en el panorama internacional de la recerca aplicada.

[Foto: LinkedIn Jordi Cabrafiga ]