Jordi Panyella

Jordi Panyella presenta el llibre ‘Causa General’, sobre la persecució judicial del moviment independentista

El llicenciat en Ciències de la Informació, Jordi Panyella, presentarà el seu darrer llibre, Causa General. La repressió de l’Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya (2009-2021), aquest divendres, 25 de febrer, a les 19.30 h a l’Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa.

La presentació, organitzada per Òmnium Terrassa, el Consell Local per la República i l’ANC, tractarà sobre la persecució judicial al moviment independentista.

A través del centenar de persones que aporten el seu testimoni a aquest llibre, Panyella dona veu tant a polítics que han estat a primera línia durant el Procés, com a activistes i ciutadans que s’han trobat investigats els darrers anys per formar part del que es considera moviment independentista.

Això eleva fins a 3.628 el número de represaliats fins ara, inclosos els que van ser lesionats de més o menys gravetat l’1 d’octubre, i 30 persones condemnades i 16 inhabilitades per exercir càrrecs públics.

A Causa General hi figura el testimoni dels presidents Pere Aragonès, Carles Puigdemont, Joaquim Torra, Artur Mas i Jordi Pujol, al costat d’altres com Jordi Pessarrodona, Tamara Carrasco o Marcel Vivet, i d’altres persones a qui desconeixíem fins ara.

Jordi Panyella, nascut a Barcelona el 1966, és llicenciat en Ciències de la Informació (UAB). Ha dedicat la seva carrera periodística a la premsa diària i ha col·laborat en ràdio i televisió. El 1986 va començar a treballar a El Punt Diari, primer a Girona i després com a corresponsal polític a Barcelona.

L’any 1990 va aterrar a l’Avui, El Punt Avui des del 2010, on ha escrit sempre a la secció de Societat, especialitzant- se en l’àrea de tribunals. Ha publicat Fèlix Millet, el gran impostor (Angle, 2012, dues edicions), Salvador Puig Antich, cas obert (Angle, 2014, tres edicions), la novel·la Infidels a la pàtria (Capital Books, 2016), Perquè corren els presos (Saldonar, 2018), La vida amarga de les flors, amb Pat Millet (Angle, 2019, tres edicions) i Barcelona 2020. Crònica visual del confinament (Saldonar, 2020).

Jordi Panyella