Jordi Rossy rep el Jazzterrasman en una arrencada potent del Festival Jazz Terrassa

El 40è Festival Jazz Terrassa ha arrencat aquest cap de setmana amb força. Divendres, un dels noms més destacats del panorama internacional, l’italià Gianluca Petrella, donava el tret de sortida amb una vetllada amb una síntesi de diversos gèneres, amb un jazz experimental que culmina amb el seu treball Cosmic Renaissance, que va omplir la Nova Jazz Cava.

Dissabte al migdia era el torn de Laura Simó i Francesc Capella Quartet, amb un concert a l’aire lliure d’una de les vocalistes més destacades de Catalunya acompanyada del seu pianista de capçalera. Al vespre, un clàssic: la Nit de Blues encapçalada per la potent proposta de Trudy Lynn. Basada a Houston i amb més de 50 anys d’experiència, Lynn debutava al Festival egarenc amb una Nova Jazz Cava plena a vessar.

I aquest diumenge al migdia, el Toni Solà Quartet ha omplert el pati de la sala amb el darrer treball del saxofonista, “Cool People“, abans de deixar pas al bateria i vibrafonista Jordi Rossy, que al vespre ha rebut el guardó Jazzterrasman, que s’atorga a una figura rellevant del jazz vinculada al club de Jazz de Terrassa. Ho ha fet aprofitant el concert que encapçalava, amb sis músics més a l’escenari; entre d’altres, el seu propi fill Fèlix a la trompeta.

Rossy ha rebut un reconeixement que no va poder rebre l’any passat per la pandèmia en el que era la 56a vegada que participava en un concert organitzat pel Club de Jazz de Terrassa.

Primers concerts doncs d’un total de 29 que es podran veure en un Festival Jazz Terrassa que torna amb força i amb la presència de 187 músics al llarg dels 18 dies de Festival.