mutua patologies

Jornada d’actualització en les patologies mèdiques més prevalents a MútuaTerrassa

Avui divendres 25 de febrer, el servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) celebra a l’edifici docent una jornada d’actualització en les patologies mèdiques més prevalents.

Està dirigida als professionals de Medicina Interna i de Família, així com d’altres especialitats. Més d’una vintena de professionals hi són presents, majoritàriament de l’HUMT, tot i que també de Catlab així com d’altres hospitals com la Vall d’Hebrón, l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital de Bellvitge. L’objectiu és que comparteixin els seus coneixements davant dels prop de 130 participants.

La inauguració oficial ha estat a les 8.30 h d’aquest matí a càrrec de la Dra. Esther Calbo, directora de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i la Dra. Helena Monzón, cap del servei de Medicina Interna de l’HUMT.

La jornada contempla abordar la insuficiència cardíaca (fracció d’ejecció del ventricle esquerre reduïda i preservada), les malalties respiratòries (MPOC i bronquièctasi), les malalties sistèmiques (anticossos antinuclears, vasculitis i sospita de malaltia autoimmune), així com la Covid-19 (tractament personalitzat, el repte de la Covid persistent, la resposta serològica de la infecció per SARS- Cov-2 i la resposta immune a la vacuna).

Aquesta tarda es durà a terme un curs específic d’ecografia clínica que incorpora una part teòrica i una vessant pràctica centrada en l’ecografia pulmonar, abdominal, vascular, intervencionista i l’ecocardiografia bàsica.

2o3a1776