Jornada de conferències en el Congrés Internacional de Templaris

Terrassa ha estat la seu aquest cap de setmana del II Congrés Internacional de Templaris, el qual també ha estat batejat com a I Congrés Templari del Comtat d’Ègara. Una trentena de representants de cinc ordres de cavallers de diverses procedències han assistit aquest dissabte a la Masia Freixa, per presenciar el programa de conferències que s’hi ha realitzat. En la primera d’elles, el ponent Sergio Solsona ha parlat sobre les custòdies del Sant Greal, sobre el qual sosté la teoria que es troba a la catedral de València.

Per la seva part, el terrassenc Juan Antonio Ortega és el Gran Mestre de l’OCAIT, l’Ordre de Cavalleria Ancestral Internacional Templaria, entitat que organitza el Congrés. Ortega destaca la funció divulgativa d’aquest tipus d’activitats i la importància de donar a conèixer les germandats de cavallers templaris per promoure els seus valors en la societat actual.

L’esdeveniment finalitzarà aquest diumenge al migdia amb una visita guiada a la Seu d’Ègara i al Castell de Vallparadís. Aquesta és la segona edició del congrés de l’ordre del temple, després de la celebrada a Saragossa ara fa vuit anys.