Jornada de formació del Sindicat de Llogateres per donar eines contra l’abús immobiliari

Organització i mobilització per donar resposta a les demandes creixents al voltant del lloguer. Amb aquest repte es va posar en marxa fa un any el Sindicat de Llogateres. La iniciativa va néixer a Barcelona i ja s’ha estès per diversos municipis, entre ells, Sant Cugat, Sabadell, Rubí i també Terrassa. I és que, amb dades de 2017, el 58% dels desnonaments a la ciutat van ser per impagament de lloguer.

El Sindicat de Llogateres ha organitzat aquest dissabte a l’Ateneu Candela una jornada de formació sobre la Llei d’Arrendaments Urbans i els drets i els deures dels llogaters. Unes condicions que han anat variant en els successius canvis normatius. Sobretot, des del 2008, amb l’esclat de la crisi econòmica. Ara no hi ha límits en el preu, es poden arribar a fer contractes d’un mes, demanar fiances de fins a 4.000 euros i requerir tots els avals que vulgui la propietat.

D’aquesta manera, l’entitat vol defensar els lloguers justos, estables, assequibles i segurs, així com donar eines al col·lectiu per acabar amb l’especulació i l’abús immobiliari.

El Sindicat de Llogateres de Terrassa es reuneix cada 15 dies a l’Ateneu Candela. La propera trobada serà aquest dimecres a dos quarts de 8 del vespre.