Jornada dedicada a les dones i la ciència al Mnactec

Aquest dissabte s’ha celebrat  a Terrassa una jornada dedicada a les Dones i la Ciència dins de la setmana de la ciència al Mnactec de Terrassa. Una jornada que ha començat amb la conferència de Núria Salán, la presidenta de la Societat Catalana de Tecnología i professora de l’UPC Terrassa. Salán, a part de fer la xerrada sobre l’accés de les dones als coneixements científics ha portat al Mnactec una exposició sobre l’enginy invisible de les dones al llarg dels anys.

Una primera xerrada que ha començat amb força i on s’ha parlat de l’accés històric de les dones al coneixement científic, l’actual manca de presència femenina en els estudis de l’àmbit de l’enginyeria i la desigualtat de gènere en els nivells superiors universitaris. Aquesta és la setena vegada que l’Ajuntament de Terrassa organitza aquesta jornada dedicada a un àmbit concret de la ciència.

A part de la conferència de Salán també han intervingut en aquesta jornada Maria Pau Ginebra, investigadora de la UB, que ha parlat sobre biomaterials per la medicina del futur, Sílvia Carrasco, de la UAB, que ha exposat les desigualtat educatives des d’una perspectiva de gènere.

La nota curiosa és que la jornada l’ha tancat un home, Andrés Aragoneses, que actualment és professor a Minnesota, amb una videoconferència sobre les diferents dones científiques que han anat passant al llarg de les èpoques.