Jornada festiva pels 25 anys dels Diables de Ca n’Aurell entre foc, guspires i petards

La colla del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell ha donat el tret de sortida a la temporada del seu 25è aniversari. En un acte que la mateixa colla ha batejat com la “1a Diada de Foc dels Països Catalans”, diferents grups de cultura popular d’arreu del territori de parla catalana s’han aplegat aquest dissabte a Terrassa. A més dels amfitrions, també han estat convidats a la celebració tres colles de diables procedents del País Valencià, de les Illes Balears i de la Catalunya Nord.

La jornada festiva ha arrencat a les 12h del migdia, amb un acte d’homenatge a l’artista canaurellenc Antoni Solans, creador del primer Drac Baluk el 1992. Ara, 25 anys després, la colla celebra el seu primer quart de segle amb un bon estat de salut.

Durant la tarda, els participants han concorregut en una cercavila que ha arrencat a la plaça del Tint i ha finalitzat al Raval, passant per la Masia Freixa i comptant també amb diverses actuacions dels Bastoners de Terrassa.

A partir de les nou del vespre, la llum de les guspires i el soroll de petards han envaït els carrers del centre de la ciutat. Les quatre colles de diables han protagonitzat un correfoc realitzant el mateix recorregut de la cercavila, però a la inversa. Aquest primer acte de celebració dels 25 anys de la colla del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell ha finalitzat amb el concert del cantautor de les Terres de l’Ebre, Miquel del Roig.