Jornada per a empreses de polígons sobre oportunitats de negoci sostenibles

​Compartir i oportunitat han estat les paraules més repetides a la jornada per a empreses que s’ha celebrat aquest dimarts al matí a la Sala d’Actes del Vapor Gran. L’objectiu és que les empreses ubicades en polígons industrials s’impliquin en projectes compartits que tenen a veure amb l’economia circular o sostenible.

Aquests projectes compartits que ja s’han detectat com a possibles formen part de 4 àmbits: gestió mancomunada de residus, autoconsum col·lectiu d’energia renovable i comunitats energètiques, mobilitat compartida i creat a Terrassa.

Des de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya s’ha presentat el treball on s’exposa com estan els 4 àmbits, quines empreses s’han interessat i quins beneficis, calendari i pressupost requeririen. També s’han explicat exemples d’èxit en altres poblacions.

Així, s’ha parlat de fer gestió conjunta dels residus i de constituir comunitats energètiques (que potser són els projectes més comuns). En mobilitat compartida, durant el 2021 es va implantar en un polígon industrial d’Igualada una línia d’autobús a demanda dels treballadors i treballadores a través d’una aplicació mòbil. Va començar amb 31 persones. Ara té 1.700 usuàries.

El darrer tema, el de productes creats a Terrassa, destaca per la singularitat.

​La jornada vol impulsar la col·laboració entre empreses i també entre els sectors públic i privat per aconseguir avançar en la sostenibilitat i en la responsabilitat social.

Jornada Oportunitats De Neogci 5 Jornada Oportunitats De Negoci 4 Jornada Oportunitats De Negoci 3 Jornada Oportunitats De Negoci 2 Jornades Oportunitats De Negoci 1