Transinlab

Jornada sobre ocupabilitat i persones trans, el 18 d’octubre

Foment de Terrassa acollirà el proper 18 d’octubre la jornada Transinlab, adreçada a conèixer la realitat de les persones trans en l’àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d’ocupació. Aquesta jornada s’emmarca en un conjunt d’accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya. Permeten continuar connectant les persones i les entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies. El Servei LGTBI+ i Foment han participat en l’organització juntament amb altres ajuntaments, així com la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

​La jornada començarà a les 10 h amb la benvinguda institucional. Es comptarà amb la ponència «La realitat del mercat de treball i la inserció laboral de les persones trans a Catalunya». Seguidament s’han programat de dues taules rodones: «Polítiques actives i iniciatives d’ocupació per a persones Trans al territori» i «El paper de l’empresa i les AAPP en la inserció de persones Trans». L’accès és lliure i les inscripcions ja són obertes a aquest web .

Transinlab neix fruit del compromís de la Xarxa per impulsar polítiques LGTBI+. També per la defensa dels drets fonamentals del col·lectiu, concretament de les persones trans. Gràcies a aquest treball conjunt, els darrers anys s’han dut a terme diferents accions. Destaquen l’elaboració de dos guies amb l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones trans.

Aquesta jornada pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten gran part de les persones trans a Catalunya, com ara l’atur o la dificultat per trobar oportunitats laborals, alhora que permetrà teixir aliances, conèixer projectes i programes actius i obrir un diàleg enriquidor que donarà continuïtat a aquest camí iniciat amb l’objectiu de consolidar el canvi. A  més de continuar promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les necessitats pròpies d’una realitat diversa.