Josefina Comas: 105 anys d’humanitat

El passat 2 de maig la Josefina Comas va celebrar 105 anys de vida, convertint-se així en l’Àvia de Terrassa per ser la persona més gran de la ciutat. En aquest temps, la Josefina ha gaudit d’un fill i dues filles, una de les quals la desapareguda actriu Àngels Poch que ara dona nom a la sala del Teatre Principal. També gaudeix de 9 néts i 15 besnéts.

La Josefina pensa que cuidar i preocupar-se de tota aquesta família, s’ha convertit en un dels secrets per arribar a la seva edat. La Josefina recorda amb lucidesa 105 anys de vivències de la seva joventut, orfe als 11 anys. D’una guerra civil de la qual encara guarda les pitjors experiències o de l’arribada a Terrassa el 1943, en la casa del barri del segle XX que encara conserva.

Amb aquesta ja és la segona pandèmia que supera. La grip espanyola es va endur el seu pare quan ella tenia 2 anys. Ara, la fervent defensora del món casteller i que sovint encara cuina per a tota la família, viu el seu dia a dia cuidant de les plantes i gaudint del pati on les té. Però sobretot, recorda que aviat recuperarà, com abans, les grans visites familiars plenes d’amor i companyia.