Josep Àngel Saiz Meneses deixa de ser bisbe de Terrassa i és nomenat arquebisbe de Sevilla

Josep Àngel Saiz Meneses deixa de ser el bisbe de Terrassa després de gairebé 17 anys al capdavant de la diòcesi. Saiz, l’únic bisbe que ha tingut Terrassa des de la creació del bisbat el 2004, ha estat nomenat arquebisbe de Sevilla. Saiz ocuparà el lloc de Juan José Asenjo, que ha demanat el relleu per motius d’edat i de salut.

En una roda de premsa aquest dissabte, Saiz Meneses ha agraït el nomenament al papa Francesc i s’ha dirigit als fidels i religiosos de Sevilla, abans d’acomiadar-se de la diòcesi de Terrassa amb un record especial per totes les persones que l’han acompanyat tots aquests anys.

Saiz Meneses, de 64 anys i nascut a Sisante, a Conca, va començar sent sacerdot a diverses parròquies de la diòcesi de Toledo abans de traslladar-se a Catalunya, on va ser rector a Sant Andreu de Palomar i a Cerdanyola. L’any 2001 es va convertir en bisbe auxiliar de Barcelona, i el 2004, en bisbe de Terrassa. Han estat disset anys que, tot i algunes dificultats, ha valorat molt positivament.

Entre d’altres factors, Saiz ha valorat que s’han ordenat més capellans dels que s’han jubilat, i també ha celebrat l’èxit de la pastoral juvenil i la pastoral familiar o la feina feta per Càritas.

La gran incògnita ara és saber qui serà el substitut de Saiz al capdavant del bisbat. El bisbe sortint ha explicat que no hi ha una previsió clara de quan hi podria haver un nou bisbe de Terrassa. Fins el juny, quan prendrà possessió com a arquebisbe, Sáez mantindrà el paper d’administrador diocesà, mentre que Salvador Cristau continua com a bisbe auxiliar.