Josep Àngel Saiz Meneses: “M’hauria agradat seguir aquí fins acabar la meva etapa de bisbe”

Passarà a la història per haver estat el primer bisbe de la diòcesi de Terrassa, creada el juny de 2004. Després de 17 anys al capdavant del nou bisbat, Josep Àngel Saiz Meneses ha estat nomenat Arquebisbe de Sevilla, de rang superior. Accepta la decisió de Roma però no amaga que hauria preferit quedar-se al bisbat que ha vist néixer i ajudat a créixer.

De Terrassa s’endú una pila de bons moments. El primer que li ve a la memòria és la presa de possessió com a Bisbe de Terrassa i la consagració de la Basílica del Sant Esperit com a Catedral el 25 de juliol del 2004. Però la llista de records i el balanç de la feina feta en aquests disset anys és llarga amb la creació del seminari, les ordenacions sacerdotals, l’Aplec de l’Esperit, la feina de Càrites o la relació institucional, entre d’altres. També ha recuperat tradicions com la processó de Corpus o l’ou com balla.

Josep Àngel Saiz Meneses ja no és Bisbe de Terrassa però seguirà aquí com a administrador apostòlic fins el 15 de juny, quan prengui possessió com a Arquebisbe de Sevilla. Serà aleshores quan el Vaticà haurà de buscar un substitut, una decisió que es pot allargar mesos. Saiz Meneses li dona consell.

El primer bisbe de Terrassa s’acomiadarà de la ciutat amb una missa a la Catedral diumenge 30.