Josep Bargalló: “L’escola és el lloc més segur per als infants i joves, fora de casa seva”

Nou missatge de tranquil·litat i de confiança del departament d’Educació als pares i mares de tot Catalunya, quan només falta una setmana per a l’inici del nou curs escolar, un curs marcat, evidentment, pel coronavirus. El conseller Josep Bargalló reitera que els centres seran els llocs més segurs que hi haurà a casa nostra, a banda, evidentment, dels llocs de convivència. Ho ha dit en la presentació del nou període lectiu, que tindrà 12 mil alumnes menys i on les reunions dels claustres i entre pares i professors es faran telemàticament.

Bargalló ha recordat que tots els centres hauran de dur a terme unes instruccions sanitàries molt concretes, amb control de temperatura inclosa (tot i que el departament demana als pares i mares que també ho facin a casa (abans de sortir) i no portin als nens i nenes que tinguin més de 37,2), i accés dels alumnes i els professors per torns i amb mascareta. En tot cas, el conseller ha volgut deixar clar que les escoles seran centres molt segurs.

Per fer front al nou curs, el departament contractarà 8.200 professionals més i repartirà 300 mil ordinadors portatils. Un curs que començarà amb 800 baixes mèdiques entre el personal educatiu. Pel que fa a les xifres, el curs escolar 2020-2021 tindrà 1.600.000 alumnes, 12 mil menys que l’anterior, amb un petit descens, sobretot, a Infantil i Primària i un important increment a la FP. Un curs on hi haurà el mateix nombre de moduls prefabricats i 22 nous instituts escola per arribar a un total de 83. I pel que fa a les activitats extraescolars, aquestes es podran fer seguir fent, però, amb les màximes garanties de seguretat i higiene possibles, seguint els protocols que ja tenen des d’abans de l’estiu.