Josep Bladas: “Estic molt il·lusionat; l’objectiu és París 2024, però no descarto continuar”

Josep Bladas s’ha convertit en el nou seleccionador de França de tir al plat. El tècnic egarenc es va estrenar aquest passat cap de setmana al Club de Tir Tarraco, en la primera concentració amb l’equip francès. La Federació Francesa ha confiat en l’experiència d’aquest veterà tirador olímpic de 64 anys, amb l’objectiu de dirigir la preparació de la selecció fins al Jocs de París 2024.

Hem citat al flamant seleccionador francès al Club de Tir de Precisió de Terrassa, escenari dels seus inicis en la pràctica del tir, seguint els passos del seu pare, el també exolímpic Jaume Bladas. Després de més de 20 anys vinculat a la Federació Catalana, Josep Bladas agafa amb molta energia i empenta aquest nou repte.

Un 2022 farcit de competicions. Els dies 29 i 30 de gener França participarà en el Gran Premi Internacional de Mollet per competir després en diferents proves de la Copa del Món a Xipre, Perú, Itàlia i l’Azerbadjan. L’objectiu és arribar amb una bona preparació per a les grans cites de l’any, el Campionat d’Europa de l’agost a Moscou i el Mundial de Croàcia, a la tardor.

En aquestes dues competicions hi ha en joc més places olímpiques. Garantides dues com a país amfitrió i gràcies a la forta inversió que està fent la Federació Francesa de Tir, Bladas té molta confiança en la jove, receptiva i talentosa selecció francesa. El tècnic terrassenc assenyala que, amb aquest nou rol, no ha de demostrar res a ningú i, després de rebre el suport familiar, no descarta seguir més enllà de la cita olímpica.

Josep Bladas 12

El Club de Tir de Precisió de Terrassa, escenari dels seus inicis com a tirador, va cedir les seves instal·lacions per fer l’entrevista

Josep Bladas 6

Josep Bladas es va estrenar amb la selecció francesa al Club de Tir Tarraco