Farràs Sabadell

Josep Maria Farràs amb la Vella Dixieland al Festival Internacional de Sabadell

La Vella Dixieland i el trompetitsta terrassenc Josep Maria Farràs oferiran un concert junts una altra vegada, en el XXIII Festival Internacional de Música de Sabadell. Tots dos emblemes musicals actuaran aquest dijous a partir de les 8 del vespre al pati del Casal Pere Quart per aprofundir en la seva llarga relació i mútua trajectòria.

Amb més de 40 anys de trajectòria, més de deu discos enregistrats i prop de 2.000 concerts arreu del món, La Vella Dixieland continua mantenint que el jazz és una música calenta amb ritmes contagiosos i una forta comunicació amb el públic. Formada per Pep Gol, Pau Casares, Benoit Poinsot, Xavier Manau, Gerard Nieto, Josemi Moraleda i Pinyu Martí, la Vella és una institució musical que en aquesta ocasió també compta amb una participació excepcional.

El músic que més ha marcat el camí d’aquesta formació, és sense dubte Josep Maria Farràs. L’aclamat trompetista va col·laborar per primera vegada amb La Vella l’any 95, per participar en l’enregistrament del disc Ragtime. Després vindrien més col·laboracions com el Festival de Jazz d’Edimburg, el de Breda, més discos i més festivals, incloent-hi el de New Orleans.

Amb Josep Maria Farràs la sensibilitat i el domini del llenguatge del jazz, estan assegurats. La seva generositat fa que cada concert sigui especial i únic. El músic ha destacat sempre per una sonoritat potent i agressiva, i una versatilitat estilística que li ha permès col·laborar amb formacions de jazz tradicional i en grups més propers al be bop i les seves ramificacions posteriors.

La 23ena edició del Festival Internacional de Música de Sabadell celebra el seu 50è aniversari. Va començar el 17 d’agost de 1973 amb el nom de Festival de Música de Sabadell i des d’aleshores ha anat evolucionant fins a adoptar la seva forma i nomenclatura actuals. Es tracta, per tant, del Festival més antic de la ciutat, convertit en una autèntica referència dins i fora de Sabadell.

En les properes setmanes pel Festival hi passaran els Barcelona Gospel Messengers (22/06, 20.00), la Cobla Mediterrània (29/06, 20.00), l’Orquestra d’Acordions de Sabadell (03/07/, 20.00) i el quartet a capella The Hanfris Quartet (06/07, 20.00). El Festival acabarà el 12 de juliol (21.00) amb un concert excepcional protagonitzat pel quartet de música cubana a capella Gema 4.

En aquest cas, el concert es portarà a terme a l’Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Sabadell donat que es tracta d’una convocatòria compartida entre el Festival Internacional de Música de Sabadell i el Fresc, el Festival d’Estiu de Sabadell.