Conseller Delegat Saba Al Rotary

El conseller delegat de Saba parla sobre mobilitat urbana sostenible al Rotary

El conseller delegat de Saba, Josep Martínez Vila, ha estat el convidat del Fòrum Obert del Rotary Club de Terrassa i ha parlat sobre “Els aparcaments com a hubs de mobilitat urbana sostenible per a persones i mercaderies”.

En el decurs de la seva ponència ha parlat sobre els canvis en l’ecosistema urbà: els nous hàbits de mobilitat, les noves rutines i els nous vehicles que s’hi han incorporat en els darrers anys. També ha explicat com el creixement exponencial de l’ecommerce està esdevenint insostenible pel seu elevat impacte en la congestió vial i el medi ambient.

Saba està present a 178 ciutats arreu del món i entre elles a Terrassa amb 3 aparcaments. Segons Martínez, la mobilitat avui ha de pensar-se en clau de sostenibilitat econòmica de manera que la mobilitat s’ha de gestionar, no s’ha de restringir. Fins hi tot els canvis urbanístics que moltes ciutats han aplicat darrerament no sempre serveixen per reduir les emissions, diu el conseller delegat, ja que comporten més circulació de vehicles i en molts casos aquestes caldria revisar-les i canviar-les si realment han resultat ineficients.

Josep Martínez també ha explicat que els aparcaments són una solució per a donar resposta a aquests nous reptes i que la gestió de la mobilitat urbana passa per aconseguir que els aparcaments serveixin per amagar els cotxes, de tal manera que els carrers quedin nets de cotxes i els desplaçaments no siguin per anar a un lloc en concret sinó per anar a un aparcament i des d’aquest el desplaçament sigui sempre a peu o amb transport públic. Igualment han de servir com a mini-hubs per a la distribució de mercaderies per la nit i evitar els col·lapses del centres comercials de les ciutat actualment plens de furgonetes i camions durant bona part de la jornada.