Josep Puy publica un nou llibre sobre Josep Puig Arnaus centrat en el dietari que va escriure a Agde

L’any passat per aquestes dates la Fundació Torre del Palau presentava un llibre de l’historiador Josep Puy sobre la figura de Josep Puig i Arnaus. Era una aproximació biogràfica sobre aquest terrassenc que va destacar als anys 30 en els àmbits polític, cultural, literari i periodístic. Va ser redactor en cap del diari L’Acció i durant al Guerra Civil va dirigir la Caixa d’Estalvis de Terrassa.

Un any després d’aquella publicació el mateix Josep Puy i la fundació Torre del Palau treuen un segon llibre sobre Josep Puig i Arnaus amb la col·laboració del Memorial Democràtic. En aquesta ocasió el llibre es centra en el dietari que va escriure durant la seva estada al camp de concentració d’Agde, prop de Besiers, entre el 4 de maig i l’1 d’agost de 1939. L’Arxiu Tobella conserva el dietari original, que va rebre en donació el 1988 amb el fons de Puig Arnaus després de la seva mort.

El Dietari d’Agde comença amb una introducció de l’historiador Jaume Aulet que en contextualitza el contingut. El també historiador Josep Maria Soler i Sabaté s’ha encarregat del pròleg. A la presentació hi ha assistit l’exdiputat al Congrés Joan Tardà.

Josep Puig i Arnaus va passar la resta de la seva vida a l’exili. Després d’Agde va passar per altres camps i es va establir primer a Montpeller i després a Tolosa de Llenguadoc, on va morir el 1987, als 86 anys.