Josep Rull: “Avui som els independentistes, demà qualsevol altre que vulgui discrepar”

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha comparegut aquest dimarts a la Comissió d’Investigacó sobre l’Aplicació de l’article 155 que ha impulsat el Parlament de Catalunya. Ha estat en el dia que els condemnats pel Procés han tornat a trepitjar la cambra catalana, més de dos anys després dels fets d’octubre del 2017.

Rull, que està complint una condemna de deu anys i mig de presó per sedició, ha centrat la intervenció en els efectes que l’aplicació de l’article 155 creu que va tenir sobre el departament que comandava, el de Territori i Sostenibilitat. L’exconseller ha dit que el 155 va aturar moltes lleis que estaven en camí i que eren de les més avançades en qüestions com el canvi climàtic.

Rull també ha dit que el 155 va formar part d’una estratègia repressora de l’Estat que encara avui continua.

Finalment, Rull ha denunciat una inexistent separació de poders a Espanya, i ha subratllat el caràcter polític de la sentència del Procés.

Per últim, davant la pregunta sobre quina és l’autocrítica que fa d’aquells dies d’octubre, Rull ha dit que, si els qui eren al govern ho haguessin fet millor, ara no seria a la presó.