Josep Rull: “Just ser elegit vaig trucar als altres presos per compartir aquesta restitució”

Josep Rull va rebre dissabte les trucades de Carles Puigdemont i Jordi Turull, negociadors de Junts per la Mesa del Parlament. Volien explorar si, donat el cas, acceptaria ser candidat a presidir-la. L’endemà a la nit la proposta ja va ser ferma. Dilluns, Rull era elegit 18è president del Parlament, segona autoritat del país, amb els vots de Junts, Esquerra i la CUP.

Un equip de Canal Terrassa ha visitat Josep Rull al Parlament i ha pogut conversar-hi.

Tot un honor per aquest terrassenc de socarrel, amb una amplia trajectòria política, especialment al Parlament, on ha estat diputat més de vint anys i secretari tercer de la Mesa durant cinc. També al govern de la Generalitat, com a Conseller de Territori en l’època de l’1 d’octubre, fet que li va costar la presó.

Rull admira la dignitat dels disset presidents que l’han precedit i destaca la fermesa i valentia de Carme Forcadell i la cerca de consens de Joan Rigol. Un cop elegit, va trucar a la resta de presos del procés per compartir amb ells la seva restitució. El nou president del Parlament assegura que el president Carles Puigdemont tindrà el màxim reconeixement institucional quan torni a la cambra catalana.

El nou president del Parlament es reunirà dimarts i dimecres amb els portaveus dels grups parlamentaris. L’endemà podria proposar Salvador Illa o Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat si algun dels dos té prou suports. La repetició electoral no és un escenari que Rull ara vulgui contemplar.