Josep Rull: “La llei del referèndum donarà totes les garanties legals als ajuntaments”

Poc després que el Parlament aprovés la modificació del reglament per poder tirar endavant, de forma exprés, la Llei del Referèndum, el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, visitava el Centre Cultural per explicar el procés cap a l’1 d’octubre.

Ho feia amb, també, el recent anunci de PP i C’S de portar aquesta modificació al Tribunal Constitucional.

La sala d’actes es va omplir de gom a gom, per presenciar la xerrada del conseller, que va estar acompanyat pel diputat d’ERC al Parlament Marc Sanglas. Sanglas va explicar que la logística i el sorteig de meses no anirà aquest cop a càrrec dels Ajuntaments, sinó del govern català. Els consistoris només hauran de posar a disposició els col·legis electorals habituals. A Terrassa l’alcalde Jordi Ballart ha explicat en més d’una ocasió que no s’oposaria a la votació i en el darrer ple es va deixar en mans del secretari decidir si és legal o no col·laborar-hi.

El conseller terrassenc ha insistit que el referèndum de l’1 d’octubre l’ampara el dret internacional i que tindrà el màxima de garanties. Es crearà una sindicatura electoral pròpia de Catalunya i es portaran observadors internacionals.