Josep Rull Cecot

Josep Rull presideix el nou consell consultiu de la Cecot sobre la transformació del model energètic

La Cecot ha constituït una Comissió d’Energia que actua com a òrgan consultiu de la mateixa patronal i que està format per una àmplia i diversa representació de perfils professionals. Sota la presidència de l’advocat i exconseller Josep Rull, aquesta Comissió ha de permetre detectar les palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic. També es preveu que actuï com a plataforma d’anàlisi i divulgació sobre tots aquells factors que poden ser determinants econòmicament i socialment.

La direcció del nou òrgan anirà a càrrec de Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot. Es tracta, doncs, d’una comissió multidisciplinar de professionals i experts de diferents àmbits que analitzarà i debatrà mensualment sobre les grans qüestions que afecten la transició energètica. Ho faran especialment dins del sector empresarial, amb l’objectiu d’aportar opinió, visió i recomanacions a la política energètica i a la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya.

La Comissió pretén ser, d’una banda, un fòrum de reflexió estratègica sobre les grans qüestions que afecten el sector de l’energia; i, de l’altra, impulsar i proposar mesures concretes, en interlocució amb totes les administracions i agents competents, amb la vista sempre posada en les necessitats de les empreses mitjanes i petites, i el compliment dels objectius del canvi climàtic i els reptes de la sostenibilitat.

Durant la reunió de constitució de la Comissió, Josep Rull ha expressat que “la Cecot sempre ha estat una entitat que s’ha caracteritzat per pensar en gran i per tenir una visió àmplia i de país. El debat de les renovables no és un element perifèric, és un element estructural i un dels reptes més importants al que ens enfrontarem com a societat els propers trenta anys. És per això que la Cecot amb aquesta comissió vol treballar en aquest àmbit pel benefici de la mitjana i petita empresa i del conjunt de la societat”.