Josep Rull torna demà a Lledoners juntament amb la resta de presos independentistes

El Ministeri de l’Interior, a través d’Institucions Penitenciàries, té en marxa fins demà dimecres el dispositiu per al trasllat dels presos independentistes a presons de Catalunya.

L’operació de trasllat començava aquest dilluns a les dues de la tarda quan els interns eren traslladats des de Soto del Real a la presó de Valdemoro on han passat la nit. Des d’aquí han sortit a quarts de deu del matí en direcció a la presó de Zuera, a Saragossa, on pernoctaran aquest dimarts.

Aquest dimecres ja viatjaran cap a Catalunya. Després de passar per Brians 2, on se’n faran càrrec els Serveis Penitenciaris de la Generalitat, tots set aniran a la presó de Lledoners. Entre ells figura el terrassenc Josep Rull. Per la seva banda, Carme Forcadell i Dolors Bassa sortiran dimecres mateix d’Alcalá-Meco directes cap a Catalunya.

El dispositiu de trasllat és semblant al que es va desplegar el juliol del 2018, quan un cop acabada la instrucció del jutge Llarena van obtenir el permís per romandre en centres penitenciaris catalans. Van passar aproximadament set mesos abans que al mes de febrer el Suprem va ordenar el seu trasllat de nou a presons de Madrid en motiu del judici oral.