Josep Rull torna a Terrassa amb una gran festa als Cants per la Llibertat

L’exconseller Josep Rull ha tornat a Terrassa després de sortir de la presó, indultat pel govern espanyol. Rull, que ha passat prop de tres anys i mig a la presó, ha fet el seu primer acte a la seva ciutat als Cants per la Llibertat d’aquest diumenge.

L’exconseller egarenc ha agraït el suport dels centenars de terrassencs que omplien el Raval i, també, de totes les persones que l’han acompanyat al llarg del seu empresonament.

Rull ha assegurat que el mandat de l’1 d’octubre continua vigent, i ha denunciat que la repressió contra l’independentisme no s’ha acabat. Per això ha reclamat el retorn dels exiliats i el final de la persecució a la resta d’activistes.

Qui també ha donat la benvinguda a l’exconseller ha estat la cultura popular. Rull, que va ser el Capgròs de l’Any el 2018, ha ballat per primer cop amb la seva rèplica de cartó pedra. També l’han homenatjat els Bastoners, el Ball de Serrallonga i l’Àliga de Terrassa.

Tot i l’indult als presos independentistes, els Cants per la Llibertat no s’aturen. Els organitzadors han assegurat que la llibertat dels presos només és un primer pas i que continuaran protestant fins que tots els represaliats, incloent els exiliats, deixin de ser perseguits.