Josep Torrella, fundador de Torrella Ingeniería, Premi Cambra 2022 al lideratge empresarial

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha escollit Josep de C. Torrella Cascante, president i fundador de Torrella Ingeniería – Arquitectura, per ser reconegut amb el Premi Cambra 2022 al Lideratge Empresarial. Torrella Ingeniería – Arquitectura compta amb 53 anys d’història. L’any 1959, Josep de C. Torrella, doctor enginyer industrial, va fundar el despatx professional d’enginyeria i arquitectura Torrella, que esdevindria una de les primeres empreses de consultoria professional independent del país. A més, és soci fundador i conseller d’Ingest, Ingeniería y Gestión, promoguda pel Banc Industrial de Catalunya, i membre fundador de l’Associació d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya (ASINCA).

Torrella va compaginar la seva activitat a la companyia amb la docència com a Catedràtic de Construcció i Arquitectura Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va ser cap del Departament d’Enginyeria de la Construcció a la mateixa universitat i fou condecorat amb la medalla de plata de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona. Cal remarcar que va ser membre fundador de la Universitat Internacional de Catalunya, i que durant tota la seva trajectòria acadèmica ha dirigit diferents tesis doctorals i projectes de final de carrera.

Josep de C. Torrella ha estat reconegut amb la medalla Francesc Macià per part de la Generalitat de Catalunya i guanyador dels Premis Bonaplata en Projectes Industrials en les edicions de 1993, 1996 i 2001. El Dr. Torrella va rebre una Menció Especial en els Premis 150 anys dels Enginyers Industrials (COEIC). Al llarg de la seva trajectòria s’ha ocupat del disseny, enginyeria i l’arquitectura de grans edificis industrials, com ara la seu de Samsung a L’Hospitalet de Llobregat, Condicionament i Docks, del Gremi de Fabricants de Sabadell, un pàrquing per a 3 generacions familiars treballen simultàniament a la companyia

Josep de C. Torrella Cascante ha impulsat el creixement de Torrella Ingeniería y Arquitectura, una empresa familiar en la qual, avui dia, hi coincideixen 3 generacions de la família treballant de forma simultània, colze a colze amb un equip humà altament qualificat i amb una trajectòria consolidada en enginyeria i arquitectura. Així, la companyia s’adapta dia a dia a les exigències del mercat, amb una vocació de servei integral al client, i d’innovació constant. La fidelització dels clients és un fet: el 95% dels seus clients repeteixen amb nous encàrrecs.

Així, el Comitè Executiu de l’entitat, per delegació del Plenari, ha decidit reconèixer al Dr. Josep de C. Torrella Cascante per la seva activitat empresarial directa i per la seva contribució a l’enginyeria industrial analitzada i aplicada en favor de l’eficiència de les empreses, sense però, descartar els seus reconeguts mèrits acadèmics.

La gala, el 14 de juliol
Els Premis Cambra 2022 es lliuraran en el marc d’un acte relacional al Teatre de la Passió d’Olesa, el proper dijous 14 de juliol a les 19h., que té com a repte combinar tres elements clau dels valors que aporta l’entitat: el reconeixement als mèrits empresarials en diferents facetes, la creació d’un espai relacional per al teixit empresarial i reivindicar els interessos generals de les empreses del territori per al foment de l’activitat econòmica en general. L’acte combinarà espectacle, entreteniment i reconeixement a les empreses de la demarcació.