Juan Carlos Unzué apropa la seva experiència amb l’ELA en una xerrada a l’Atlètic Terrassa

L’exporter i extècnic navarrès Juan Carlos Unzué, afectat per ELA (Esclerosis Lateral Amiotròfica), ha parlat sobre aquesta malaltia neurodegenerativa en una xerrada que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa. Pere Freixa, vocal de l’Àrea Social i qui va contactar amb el convidat, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte i el periodista esportiu matadeperenc Toni Padilla ha aprofundit en la seva biografia esportiva.

Més d’un centenar de socis de l’Atlètic han escoltat ben atents la conferència d’Unzué, que ha assenyalat que els primers símptomes d’aquesta malaltia van començar a aparèixer fa més de quatre anys i mig, tot i que el diagnòstic definitiu és de fa poc més de dos anys, l’estiu de 2020, quan ell mateix ho va anunciar en una roda de premsa.

Des de llavors Unzué no ha deixat de fer xerrades i conferències per donar visibilitat a aquesta malaltia i recollir fons en la seva investigació. Tot i que les capacitats cognitives no es veuen afectades, tal i com ha subratllat Unzué, l’ELA és una malaltia ara per ara incurable i que té una esperança de vida mitjana d’entre 3 i 5 anys.

Juan Carlos Unzué Atlètic 2

Unzué, amb Pere Freixa i el president de l’Atlètic, Josep Maria Biosca, va rebre una samarreta personalitzada (Font imatge: Atlètic Terrassa)