Meritxell Lluís 5

Junts demana un pla per dignificar els aparadors dels establiments tancats

Junts per Terrassa demanarà al Ple l’elaboració d’un pla d’actuació per dignificar els aparadors dels establiments tancats. També sol·licitaran una gestió solvent de l’Equip de Govern en relació al teixit comercial i la imatge de Terrassa que permeti fer ciutat cada dia, afegeixen.

La formació  considera que un dels puntals del teixit econòmic i social és el comerç urbà de proximitat. El Centre i els eixos comercials són els grans aparadors de Terrassa. És la imatge que es projecta, afegeixen. Aquests han de ser diuen, una font permanent d’autoestima. També creuen que han de ser un pol d’atracció més de la ciutat. Junts demana pensar Terrassa en gran per generar llocs de treball i millorar la qualitat de vida dels terrassencs i terrassenques.

 Segons el partit, massa sovint es troben locals buits des de fa massa temps que pateixen un abandonament que, en molts casos, comporta un alt grau de degradació de l’espai i del seu entorn. No cal esperar,afirmen el Pla de Comerç per començar a actuar en aquests espais per dignificar-los amb mesures correctives que són relativament fàcils. Com ja han fet altres ciutats com Solsona que ha optat per embellir aparadors en desús amb vinils de fotografies històriques. Tàrrega que ha engegat la campanya ‘Posem llum als aparadors’. La Seu d’Urgell amb el festival ‘AparadART’ o Banyoles on l’experiència que s’està portant amb èxit ‘Aparadors vius’.

 Suport a la campanya Aturem les guerres

 Per altra banda, el Grup Municipal de Junts per Terrassa expressa el seu suport a la iniciativa de la plataforma Aturem les guerres. Un col·lectiu de terrassencs i terrassenques que es mobilitzen cada dilluns davant l’Ajuntament per denunciar els conflictes bèl·lics existents, amb especial atenció a la guerra d’Ucraïna. Alhora, rebutgen la creixent militarització de l’estat espanyol, de la resta de països membres de l’OTAN i de Rússia. Un col·lectiu que aposta pel diàleg i la negociació per solucionar qualsevol tipus de conflicte entre països o persones i que demana, via acord de junta de portaveus, que l’Ajuntament de Terrassa es posicioni.