Acord Txt, ERC, Junts

Junts i Esquerra validen un pacte de govern a tres amb Tot per Terrassa

Tot per Terrassa, Esquerra i Junts governaran plegades la ciutat en els propers quatre anys. Una assemblea d’Esquerra ja havia validat dimecres l’acord que duia dies perfilant amb la formació municipalista. En el cas de Junts, el vistiplau de la militància no ha arribat fins ben tard aquest dijous després d’intensificar les negociacions per arribar a un acord. L’executiva de Tot per Terrassa s’ha reunit aquest dijous a la tarda però fins divendres al matí no n’explicarà el contingut. Totes les negociacions han estat bilaterals amb el guanyador de les eleccions i, fins ara, no n’hi ha hagut cap entre les tres formacions.

A falta de saber el pronunciament de Tot per Terrassa l’acord de govern ja es dona per fet. L’entesa de les tres formacions permetrà que Jordi Ballart sigui dissabte escollit alcalde de Terrassa amb una còmoda majoria de 15 regidors: els 11 de Tot per Terrassa, els 2 d’Esquerra i els 2 de Junts.

Divendres al matí es donaran a conèixer els principals punts de l’acord així com les línies programàtiques i organitzatives del govern pels propers quatre anys.

Aquest darrer mandat Tot per Terrassa i Esquerra ja han governat plegades. El nou equilibri de forces arran de les eleccions del 28 de maig feia necessari incorporar un tercer soci si es volien garantir un govern fort amb una majoria absoluta que donés a l’executiu una estabilitat de quatre anys.

En un principi Jordi Ballart s’havia plantejat governar en solitari sense descartar un govern a dos o a tres però a començaments d’aquesta setmana ja tenia encarrilat un pacte amb els republicans. Les converses amb Junts eren escasses fins aleshores però s’han intensificat els darrers dies. ERC ja s’havia mostrat favorable a que Junts també formés part d’un govern fort que donés resposta els reptes de la ciutat per aquest mandat.