Jxt meritxell lluis

Junts per Terrassa demana al govern espanyol que executi les inversions compromeses a Catalunya

Junts per Terrassa portarà al proper ple municipal del mes de juny una proposta perquè el govern espanyol executi les inversions compromeses a Catalunya. “A finals de maig es feien públiques les dades de la inversió executada per l’Estat espanyol a Catalunya, només una tercera part del previst. Catalunya té el trist honor de ser el territori amb el grau d’execució més baix de l’Estat espanyol del 2021. Les empreses públiques amb menor grau d’execució són les vinculades al ferrocarril: ADIF Alta Velocitat (4,6%), ADIF (23,9%) i Renfe (34,6%)“, exposa el grup municipal encapçalat per Meritxell Lluís. I dona més dades: “La manca d’inversions de l’Estat espanyol a Catalunya és un greuge històric que la Cambra de Contractistes de Catalunya xifra en 35.000 milions entre els anys 2009 i 2022“.

En aquest sentit, Junts per Terrassa remarca la necessitat que s’acabi la B-40, encara que el Ministeri ha anunciat fa pocs dies que el tram Viladecavalls-Olesa estarà enllestit el 2023. Un estudi de l’Institut Cerdà, elaborat a petició de la patronal Cecot, estima que el sobrecost de la finalització del tram d’aquesta via entre Abrera i Terrassa és ja de 240 milions d’euros, a conseqüència dels retards acumulats. Junts per Terrassa demana al govern que s’acabi aquest tram en el termini previst.

La proposta també demana a totes les administracions, juntament amb els agents econòmics, socials i del territori, que consensuïn les infraestructures viàries i ferroviàries que permetin connectar el Vallès Occidental amb el Vallès Oriental i el Maresme.