Junts per Terrassa es queda amb 2 regidors i passa a ser la cinquena força

Junts per Terrassa ha quedat com a cinquena força i obté 2 regidors, un menys que al 2015. Ha perdut gairebé 3.000 vots, un 42%.

La formació sobiranista, aquest cop farcida d’independents, ha celebrat la nit electoral a la seu del carrer Nou. En saber-se els resultats gairebé definitius el cap de llista Lluís Puig, en videoconferència des de Brussel·les, ha felicitat Jordi Ballart i que s’hagi posat fi a 40 anys d’hegemonia del PSC. Reconeix que la fragmentació de vot independentista no ha anat bé i que la seva formació ha perdut un terç de la seva representació però alhora celebra que continuï tenint veu al Consistori. Fent números, destaca que 17 dels 27 regidors del nou ple són contraris al 155.

Miquel Sàmper, número 2 de la candidatura, lamenta que Terrassa en Comú hagi quedat fora per la divisió en dues candidatures i també la CUP i el PP tot i haver fet bona feina per la ciutat aquests 4 anys.

Per Sàmper, Jordi Ballart ha de decidir ara si vol buscar aliats per formar govern o vol governar en solitari amb 10 regidors com ha fet el PSC aquest final de mandat.

L’altra cara de la moneda ha estat la victòria a Catalunya de de Junts per Catalunya – Lliures per Europa, encapçalada per l’expresident Carles Puigdemont.