Junts per Terrassa proposa adherir-se al Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible

Junts per Terrassa proposa que la ciutat s’adhereixi al Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible, aprovat fa dos mesos pel Govern de la Generalitat. Un document que marca l’estratègia de seguretat viària i mobilitat sostenible per a la pròxima dècada. Amb aquesta proposta de resolució l’Ajuntament manifestaria el seu compromís amb els eixos estratègics del Pacte i declararà que disposa d’un Pla d’acció de millora de la seguretat viària en coherència amb els objectius establerts al Pacte.

L’organisme que gestiona el trànsit i la seguretat viària és el Servei Català de Trànsit i és l’encarregat d’impulsar el Pacte que busca reduir els accidents de trànsit amb la prevenció de sinistres i l’atenció a les víctimes. Per Junts, adherir-se al Pacte és necessari en favor dels més de 220.000 habitants de la ciutat, per promoure una mobilitat més segura, saludable, connectada i autònoma. I contribuir així en l’objectiu de reduir el 50 per cent les víctimes mortals l’any 2030 respecte del 2020, en el camí per assolir la Visió Zero víctimes mortals l’any 2050.

D’altra banda Junts per Terrassa proposa en una altre moció, estudiar la forma més adient perquè les entitats del tercer sector que treballen a la ciutat, puguin aprofitar, si així ho volen, les olives o les taronges amargues dels arbres de la ciutat per al seu ús alimentari, tenint en compte que cal valorar la seva seguretat alimentària. En un segon punt de la mateixa proposta, la formació insta a acabar el Pla d’arbrat de la ciutat iniciat el 2018 amb cofinançament de la Diputació de Barcelona.